Wie is de Bierboer?

Het verhaal van De Bierboer begon bij Michael, als vlaamse kleuter mocht hij in de jaren ‘80 stiekem al eens proeven van het glas van zijn nonkel. Het was liefde bij eerste slok.

Al snel werd het Michael duidelijk dat er een gigantische eenheidsworst zat in fabrieksbier. Kapitalistische bedrijven die elke euro omdraaien om hun productieproces zo goedkoop mogelijk te maken ten nadele van de kwaliteit.

Hij ontdekte het ambachtelijke ECHT bier van microbrouwerijen, kleine gezellige brouwerijen die de kunst van bier en de ambacht hoog in het vaandel dragen. De microbe kreeg hij snel te pakken en zo slaagde hij zelf voor de opleiding microbrouwer met vlag en wimpel.

In zijn zoektocht naar hét beste bier schuimde hij speciaalzaak na speciaalzaak af om de heilige biergraal te vinden. Corona stak daar echter een stokje voor. In volle lockdown moest het Belgisch bourgondisch leven pauzeren, alsook zijn zoektocht.

Het was dankzij een ontbijtje met zijn fantastische vrouw en de nodige aanmoediging van haar dat hij zijn idee om van de melkman De Bierboer te maken in gang zette. Het duurde niet lang of de eerste crowdfunding bereikte 150% van de doelstelling. Het bewijs dat Vlaanderen klaar was om mee te stappen in de zoektocht naar de heilige biergraal.

Onze missie: eigenzinnig mensen ECHT bier laten (her)ontdekken met een lach.
Met andere woorden de oude ambacht die met de jaren verdwenen was terug tot bij jou deur te brengen met een leuke babbel erbij.
Onze visie: is een passie voor bier inspireren in alle uithoeken van de wereld.
Hoe meer bierfanaten er zijn die door dezelfde microbe als Michael gebeten worden hoe meer fantastische bieren er worden gecreëerd.

Benieuwd welke bieren er al zijn gepasseerd? Neem dan hier een kijkje.

Genoeg gelezen en wil je proeven? Bekijk onze pakketten of abonneer hier.

Newsletter

© 2022 De Bierboer. All Rights Reserved.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Meer bier hier!

Verder winkelen