Duyster: Imperial Stout en eerbetoon aan de legendarische radioshow op Studio Brussel

Grote primeur:  samen met Tourette Brewing bieden we jullie een gloednieuw bier aan dat online exclusief via de Bierboer te verkrijgen is: Duyster.

Een Imperial Stout met een muzikaal verhaal

Deze Imperial Stout is een eerbetoon aan Duyster, de legendarische radioshow op Studio Brussel die tussen 2000 en 2015 onze harten heeft verwarmd en in 2020 een onverwachte en mooie comeback maakte. Bands als Low, Mogwai, Pavement, Godspeed You! Black Emperor en honderden anderen zullen ons altijd terugvoeren naar deze donkere zondagavonden. Vandaar de naam van dit bier. Donker. Duyster.

De brouwers van Tourette Brewing brouwden Duyster puur met mout, hop en gist, zonder extra toevoegingen. Dit is tegenwoordig zeldzaam, maar ze lijken wel te houden van een uitdaging. Tourette Brewing gebruikte Vienna mout voor z’n biscuitsmaak en -aroma, havervlokken voor een zijdezacht mondgevoel en chocolademout en geroosterde mout voor mooie koffie- en chocoladetoetsen..

Hoewel hop de show niet steelt in Imperial Stouts, hebben ze een behoorlijke hoeveelheid Simcoe in de whirlpool gebruikt voor een extra ‘dank’ en harsig aroma. Smullen!

Lekker bij...

  • Een goede kruidige Vlaamse stoverij. Vooral om er naast te drinken. Let op, Duyster packs a punch dus maak je stoverij kruidig genoeg om het bier niet te laten overheersen.
  • Donkere pure chocolade of nog beter een heerlijke chocoladetaart of brownie gemaakt met pure chocolade. Je zal nooit nog koffie drinken bij deze desserts!

Newsletter

© 2022 De Bierboer. All Rights Reserved.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Meer bier hier!

Verder winkelen