Bieren september

Ons werd er een Indian Summer beloofd. Dus doen we gewoon nog even of het zomer is maar rollen we toch ook al zachtjesaan het najaar in met enkele bieren voor bij het eerste haardvuur. En anders gewoon aan het laatste kampvuur, toch?

Reveer – Vleesmeester Brewery

Alcohol: 7%

Schenken op 6°C

Een krachtig blond bier dat refereert naar de saison-stijl door het gebruik van een typische saison-gist. Droog in het mondje maar wel met aangename sinaastoetsen door de Amarillo hop.

Swiekes Tripppel – Bierfirma Swiekes

Alcohol: 8,5%

Schenken op 8°C

Back to basics met deze tripel: een fijne kruidige tripel, met goede balans tussen verwarmend en fris/fruitig. Heerlijk gecarboniseerd en fijn doordrinkbaar. De fruitige toetsen van banaan en sinaasappel geven net dat extra complexe laagje waardoor je bij iedere slok toch weer wordt verrast.

Walk The Red Carpet – Brouwerij The Musketeers

Alcohol: 7,5%

Schenken op 6°C

Dit royaal rood bier is een fruitig, lichtzuur bier met een mooie, licht troebele, rode kleur.. Door een stevige, volmoutige basis en het hogere alcoholgehalte krijgt dit bier een volmondige en zachte smaak. In de mix van rode vruchten herken je voornamelijk zoetzure krieken, framboos en rode bessen. Geen bitterheid die blijft hangen, maar lekker lang nagenieten van een zoete, fruitige afdronk!

Slaapmutske Wit – Bierfirma Slaapmutske

Alcohol: 4,4%

Schenken op 4°C

Tijd voor een dutje! Dit Slaapmutske is een witbier op basis van gerstemout en tarwemout met een licht moutige en kruidige afdronk en een toets van citrus. Ga je er beter van slapen? Wij geven geen garanties.

Bourbon Collab – Brouwerij Boelens

Alcohol: 8,8%

Schenken op: 10°C

Een dubbel gerijpt op de Gouden Carolus Single Malt vaten van Brouwerij Het Anker en dus meteen een crossover tussen twee brouwerijen. Heerlijke Barrel Aged waar de Single Malt goed in doorsmaakt zonder zijn balans te verliezen.

Tipsy – Brasserie Hermans Frères

Een volmondig bier met een frisse, lichtzure smaak en een aangename zachtzoete afdronk. Het lieve neefje van de de klassieke Vlaams Oud-Bruin die met alle kindjes samenspeelt maar daarom niet inboet aan karakter.

Alcohol: 7%

Schenken op:  6°C

Vanaf 6 bieren:

Hibou Sauvage – Bierfirma Hibou

een koudgehopt, goudblond volmoutig hybride bier dat de bitterheid en citrusaroma’s van een West Coast IPA combineert met de volmondigheid en kruidigheid van een Belgische tripel.

Alcohol: 7,4°C

Schenken op 6°C

Stoutilicous – Brouwerij De Bock

Fantastische stout die negen maanden gerijpt werd op rode Pinot Noir vaten. Krachtig met unieke lichtzure smaak en een overweldigende neus van rijp rood fruit. Unieke smaakbom die je best op kamertemperatuur drinkt. Deze keer is de schenktemperatuur echt wel een te respecteren minimum of anders komt de Bierboer persoonlijk aan je smaakpapillen trekken.

Alcohol: 9%

Schenken op 12°C

Berry & Beans – Galea Craft Beers

Tijd voor iets anders! Berry & Beans is het laatste experiment van Galea met Malawische Cascara. Walawatte? Cascara is een koffiebes waarvan de schil gebruikt werd om deze sour ale zijn typerende fruitige smaak te geven inclusief. Laat je verrassen!

Alcohol: 6,5%

Schenken op 6°C

Stanium Saison – Microbrouwerij Stanium

Alcohol: 6%

Schenken op 5°C

Een  sterk triple hop saison met zowel stevige Belgische hop als met edele Duitse en Sloveense hoppen. De kruidigheid komt nagenoeg volledig vanuit de gist. Deze saison bevat nauwelijks restsuiker, dit is een gezond biertje zonder smaakmakers!

Bon Secours 4 Houblons – Brouwerij Caulier

Alcohol: 5,9%

Schenken op: 4°C

Een lichte karaktervolle IPA met 4 hopsoorten: Nugget, Centennial, Cascade en Belm. De combinatie van deze hoppen geeft het bier een rijke smaak en een uitgesproken bitterheid. Aroma’s van citrusvruchten, exotisch fruit en lychee.

In De Naam Van De Vader: Dubbel – Brouwerij Heilig Hart

In de kerk van Kwatrecht brouwt iets. Letterlijk. Een nieuwe brouwerij die zuiver gravitair brouwt (yep, daar dienen die kerktoren en zwaartekracht dus voor), beschikt over een eigen koelschip en zowel de Belgische brouwtraditie respecteert als voluit voor het experiment durft gaan. Meer heeft de Bierboer niet nodig! Deze Dubbel is een echte klassieker met een leuke twist van zoethout en een verrassend pittige bitterheid.

Alcohol: 6,8%

Schenken op 8°C

 

Shop

Newsletter

© 2022 De Bierboer. All Rights Reserved.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Meer bier hier!

Verder winkelen