Ook met het vallen van het blad

bezorgen we bier tot aan jouw deurgat

De dagen worden korter en de verwarming gaat de eerste keer aan, tijd voor wat gezelligheid in huis. Deze maand wat meer hartverwarmende bieren gecombineerd met voldoende verfrissing. Oja en koffie. Koffie? Check it out!

Eagle Triple – Brasserie De Flandre

Een zoete amberkleurige tripel met een uitgesproken zoetigheid en moutigheid. Toetsen van vanille en biscuit.  Gloednieuw op de markt en al meteen in jouw handen.

Alcohol: 8,5%

Schenktemperatuur: 9°C

Egidius Donker – Brouwerij Boelens

Een stevige donkere jongen, die wel vlot naar binnen loopt. De bitterheid is stevig en blijft lang genoeg hangen. Intense smaken van rijp rood en donker fruit, zachte toetsen van geroosterde gerst. Daarnaast ook toetsen van koffie en chocolade maar zeker niet dominant.

Alcohol: 9%

Schenktemperatuur: 10°C

0420 – Hoeve De Bronne

Een blond, kruidig biertje met een sterk aroma van hennep. Het bier wordt gebrouwen met de bloemetjes van de cannabisplant maar geen nood, je zal niet high of stoned worden door het bier te drinken, want de roesverwekkende stof zit niet in de industriële vezelhennep. Daar wordt trouwens streng op gecontroleerd door het ministerie van landbouw. Het Amerikaanse begrip “0420” daarentegen is wel gelinkt aan de roesverwekkende cannabis en staat voor 4/20, de datum 20 april in Noord-Amerikaanse notatie. Op 20 april gebruiken de Amerikaanse gebruikers openlijk marihuana om het bestaan van de plant te vieren.

Alcohol: 6,2%

Schenktemperatuur: 5°C

Koperen Markies Blond 8 – Brouwerij De Koperen Markies

Dit prijsbeest is een  helder, goudblondkleurig bier met een mooie witte schuimkraag en rijke complexe geur van hop en kruiden. Volmondige smaak en een licht kruidige afdronk.

Alcohol: 8%

Schenktemperatuur: 8°C

Soleil – Brouwerij Soleil

Een frisse, vlot drinkende tripel met paradijszaad als specialleke. Ondanks de naam geschikt voor alle seizoenen. Door het gebruik van 3 verschillende hoppen een mooie bitterheid in de neus en mond.

Alcohol: 7,9%

Schenktemperatuur: 8°C

Speciale Ass – Brouwerij Breda

en authentiek amberkleurige ‘Spéciale Belge’  met een moutige afdronk die wordt afgewisseld met een fruitige smaak gevolgd door een licht bittere afdronk. Smaken van vanille zijn ook duidelijk herkenbaar. Een authentieke ‘Spéciale Belge’ volgens de regels van de kunst.

Alcohol: 5%

Schenktemperatuur: 4°C

Vanaf 8 bieren:

Cold Tears and Coffee Cake – Brouwerij Brambrass

Een heerlijke Imperial Porter die werd gelagerd op koffiebonen én met een subtiele toevoeging van vanille. De geadviseerde schenktemperatuur is een minimum om de smaken optimaal tot hun recht te laten komen.

Alcohol: 10%

Schenktemperatuur: 10°C

Kerel Bière De Garde – Brouwerij VDBCK

Een klassieke Belgische bierstijl die zo goed als verdwenen is: het Bière de Garde. Deze stijl is verwant aan saison – droog, lichtbitter, extreem verfrissend. Deze versie is verrijkt met een toets van karamel, wat het bier een zekere complexiteit geeft zonder haar dorstlessende karakter te verliezen.

Alcohol: 7%

Schenktemperatuur: 6°C

Vanaf 10 bieren:

Bon Secours Prestige – Brasserie Caulier

Deze Bon Secours is een echte tripel. Dankzij de 3 granen (gerst, tarwe en haver) krijgt het bier een gevarieerde en complexe smaak. Een ronde smaak in de afdronk met lekkere kruidige toetsen en de noten van citrusvruchten, samen met de licht uitgesproken bitterheid.

Alcohol: 9%

Schenktemperatuur: 8°C

Troubadour Magma NEIPA – Brouwerij The Musketeers

Lichter, fruitiger, hoppiger en troebeler dan de originele Troubadour Magma en dus een echte NEIPA (New England Indian pale Ale). Een IPA die zacht is in smaak, gemakkelijk te drinken valt en een volle stevige sappigheid heeft in de mond.

Alcohol: 6,5%

Schenktemperatuur: 5°C

Vanaf 12 bieren:

Bean & Berry – Galea Craft Beers

Vorige maand mocht je de Berry & Bean proberen, deze maand haar zusje Bean & Berry. Uiteraard horen beide bieren bij elkaar en zijn ze ook beide kettle sours, maar deze versie is op basis van koffiebonen uit Kenia. Zeer fris en fruitig met een duidelijk aanwezige maar toch nog aangename zurigheid en een licht bittertje. De koffiebonen geven in tegenstelling tot wat je misschien wel verwacht geen typische koffiesmaak in dit bier.

Alcohol: 6,5%

Schenktemperatuur: 5°C

Winter Zjef 2021 – Brouwerij ‘t Paenhuys

Een heel speciale koffiestout met koffiebonen CL150 van koffiebranderij Van Poeck uit Sint-Niklaas. Donkerrood van kleur, licht gebrande koffiesmaak en aangenaam zoetige afdronk. Zeer beperkte oplage.

Alcohol: 9%

Schenktemperatuur: 10°C