Bieren augustus

Van de kinderboerderij langs stranden met kokosnoten tot aan de Henegouwse bos(bes)sen. De Bierboer neemt je ook deze maand weer bij de hand op ontdekking door ons fantastisch bierland met volgende bieren:

Boer Willem – De Badkuipbrouwers

Alcohol: 6,9%

Schenken op 5°C

Een pittig en fruitig blond biertje met een alcoholpercentage van 6,9%. Het is gebrouwen met gerst- en roggemout. De bitterhop werd specifiek geselecteerd om het kruidig karakter te bekomen, de aromahop zorgt dan weer voor een toets van citrus en tropisch fruit. Het resultaat is een lichtbitter en fris biertje. Lekker… en je steunt kinderboerderij Bokkeslot in Deerlijk. Goede daad: check!

Kiss My Neighbour(‘s Wife) – Brouwerij De Musketeers

Alcohol: 6,2%

Schenken op 4°C

Dit blond, troebel bier is een unieke combinatie van hoppige aroma’s, een zeer fruitige, zachte body en een lichtzure verfrissende smaak. In het fruitige karakter herken je mango en ananas die de smaak zoeter en zachter maken. Om de bierbeleving nog intenser te maken werd extra dry hopping toegepast met een mix van aromatische hoppen die de fruitigheid nog accentueren en en een extra florale toets geven.

Chateau-Ferme Des Abys – Brouwerij Stokhove

Alcohol: 8,5%

Schenken op 6°C

Een licht amberkleurige, evenwichtige tripel met een romig en zacht karakter. Een volmoutige graanzoetheid gecombineerd met aroma’s uit rijp fruit en een duidelijke hopbitterheid. Toetsen van honing en kruiden. De afdronk heeft een opvallende nabitterheid en geeft licht alcoholische gloed op de wangen.

Bébé D’Amour – Brouwerij Brambrass

Alcohol: 4,4%

Schenken op 4°C

Een verfrissende Session IPA met Amerikaanse hoppen voor die iets stevigere hopbitterheid en veel fruitigheid. Oorspronkelijk gebrouwen voor de zoon van brouwer en zytholoog Bram.

Swiekes Black Out – Bierfirma Swiekes

Alcohol: 8,8%

Schenken op: 10°C

Een sterk donker bier met een stevige body een een lekker lange afdronk. Veel fruitige toetsen vanonder andere peer en rozijn, maar ook kandij en amandel. Beperkte editie van de brouwer van de meer gekende Swiekes Tripppel.

Hibou Civil – Bierfirma Hibou

Alcohol: 5,5%

Schenken op: 5°C

Een lekker verfrissende saison: droog, blond, kruidig, subtiel bittertje, fruitig hoparoma. Het ideale zomerbier!

Vanaf 8 bieren:

Curse Of The Crystal Coconut – Brouwerij Brambrass

Alcohol: 11°C

Schenken op 10°C

Een fruitbier maar ver van een typisch. Brouwerij Brambrass  combineerde de chocolade en licht geroosterde toetsen van een Imperial Stout met het zoete en het bittere van kokosnoten. Het resultaat: geschikt voor piraten!  Eenmalige editie!

Kerel Organic Pale Ale – Brouwerij VDBCK

Alcohol: 5%

Schenken op 4°C

Deze dorstlesser is het eerste bio-bier van brouwerij VDBCK. Nieuw op de markt en smekend om een zomers zonnetje heeft deze lichtblonde een pittige punch van tropische fruiten en redelijke bitterheid.

Vanaf 10 bieren:

Stroop Kurre – Brouwerij Boelens voor Kurre Bieren

Alcohol: 7%

Schenken op 10°C

Een zoete dubbel met een extra toets door de toevoeging van stroop met lichte bitterheid en Whiskey toetsen. Bier ontwikkeld door jonge zytholoog Kevin Timmermans uit Wellen. Kurre is trouwens het lokale dialect voor varken. Waarom, dat zijn we aan Kevin vergeten vragen. Dit bier won onlangs goud op de Frankfurt International Trophy 2021.

Desideer – Brouwerij De Bock

Alcohol: 9,2%

Schenken op 10°C

Een stevig, rond en volmondig donker bier. Zijn unieke smaak en aroma worden gekenmerkt door welgekozen caramelmouten en een unieke kruidenmelange.

Vanaf 12 bieren:

Hoppa Yello’h – Brouwerij Chapel Brewers

Alcohol: 5,8%

Schenken op 6°C

Een donkerblonde frisse IPA die zich vlot laat drinken, een basis van pilsmout zorgt voor zijn lichte body. De gekozen hoppen geven het zijn aangenaam licht bittere afdronk. Dit is een echte zomerse dorstlesser!

Bon Secours Myrtille – Brouwerij Caulier

Alcohol: 6,4%

Schenken op 5°C

Dit bosbessenbier is een fruitbier dat niet al te zoet is. Het romige schuim en de donkerrode kleur tonen veel karakter en de smaak van verse bosbessen komt er goed door. Romigheid komt ook door in de smaak wat voor een licht yoghurteffect zorgt.  Extra toets van bitterheid door de dry hopping en droge nasmaak.

Shop

Newsletter

© 2022 De Bierboer. All Rights Reserved.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Meer bier hier!

Verder winkelen