bierpakket november

Bierabonnement november 2021

Het bierabonnement voor november zit weer vol met lekkers. November is een vreemde maand: het kan nog alle kanten uit qua weersomstandigheden. Daarom hebben we een gevarieerd assortiment opgenomen waarmee jullie altijd voorzien zijn.

Fris doordrinkertje of rosse voenk voor in een Indian Summer zonnetje? Check. Degustatiebier voor een grijs en vochtig weekend? Check. Pittige opwarmertjes voor de koudste dagen? We got you covered.

En vergeet niet: De Bierboer liegt nooit over zijn goederen. Dat laten we over aan de weerman. Sorry Frank.

Bierabonnement november 2021: de basisselectie

1. Bavo

Van: Iedereen Bavo

Alcoholpercentage: 7.2%

Schenktemperatuur: 6°C

Stijl: Abdijbier

Dit Gentse abijdier is een ode aan Sint Bavo. Het heeft een eerder lichtgele kleur met een zachte troebelheid. De carbonisatie is bij het schenken lichtjes bovengemiddeld aanwezig, het is gemakkelijk om een mooie kraag te bekomen.

De neus is overwegend zoet met de typische tonen van Belgische hop. Subtiele bittere ondertonen zijn reeds waarneembaar.

In de mond voelt het zoete en bittere meer in balans, hoewel de fruitige zoetheid de bovenhand bewaart. De bitters geven zich iets meer prijs bij de afdronk. Men proeft subtiele vanille en zachte bloemenhoning naast het typische hoppige smaakprofiel.

2. Quad the Fox

Van: Foxtown Beer Crew

Alcoholpercentage: 11%

Schenktemperatuur: 12°C-16°C

Stijl: Quadrupel

De brouwkwaliteit van deze quadrupel is even fantastisch als de woordspeling in de benaming. Linkje naar de referentie, voor mocht je ‘m vergeten zijn.

De smaakbeleving is typisch voor een quad: gebrande chocolade aangekleed met een boeket van rijp rood fruit. Quad the fox say? Genieten maar!

3. Parfum de Rêve

Van: Brouwerij La Flamme

Alcoholpercentage: 8%

Schenktemperatuur: 8°C

Stijl: Tripel

Deze pittige tarwetripel is opgesmukt met kruiden en jeneverbessen om een typische ginsmaak te verkrijgen. Oogt prachtig helder goud van kleur ondanks de troebelheid. De carbonisatie in het glas is zeker bovengemiddeld, waarbij de grote hoeveelheid kleine belletjes opvalt.

De neus is fris bloemig. Geeft een vol, stevig gevoel in de mond zonder overdreven zwaar te zijn. De carbonisatie is duidelijk aanwezig in het midden van elke teug.

De kruidigheid en de typische jeneversmaak komen onmiddellijk naar voren en blijven ook prominent aanwezig tot en met de afdronk. Die laatste geeft iets meer bitters prijs, die een tegenbalans vormen aan het einde van de rit.

De subtiele toetsen van exotisch geel fruit zoals ananas en physalis kers komen beter tot hun recht wanneer men de gistresten mee degusteert.

4. Punaise Rosse Tinke

Van: B33rbox

Alcoholpercentage: 6.9%

Schenktemperatuur: 6°C

Stijl: Irish Red x Belgische Dubbel

We laten jullie graag kennismaken deze pittige punaise: Rosse Tinke.

Dit conceptbier start van een typische Irish Red en maakt daar een dubbel van volgens Belgische traditie. De naam geeft de kleur helemaal prijs: een roodkleurig bier van gemiddelde troebelheid. De fruitige mond is moutzoet met een milde bitterheid. Uitstekende doordrinkbaarheid. Smullen!

5. De Snor

Van: Den Baerd

Alcoholpercentage: 5.5%

Schenktemperatuur: 4°C

Stijl: Belgisch blond x Geuze

Een Snor in november, name a better duo ;-). Geweldige timing voor deze primeur die voorlopig zeer beperkt beschikbaar is. We got ’em for you!

Dit lichtblonde bier is geïnspireerd door de Geuze, maar geeft er een eigen draai aan. Door het toevoegen van toetsen van sinaasappel en zoetigheid wordt er een heerlijke balans tussen zoet en zuur gecreëerd. Aanrader!

6. Porterville

Van: Brouwerij Hoppug

Alcoholpercentage: 7.6%

Schenktemperatuur: 10°C

Stijl: American Porter

Deze American Porter van Brouwerij Hoppug is een creatie rijk aan verschillende smaken.

Eens geschonken oogt het troebel zwart in het glas met een gemiddelde carbonisatie. De neus geeft de typische geur van gebrande mout prijs, maar ook de bitters zweven al doorheen het boeket.

De eerste slok geeft onmiddellijk een vol, romig gevoel in de mond zonder overdreven zwaar te zijn. Het midden en de afdronk geven het volledige pallet van bitters vrij aangevuld met noten van chocolade en koffie.

De bezitters van een fijne smaakzin zullen ook subtiele toetsen van hout en kokos kunnen ontwaren. Dit is te danken aan hopping met HBC 472.

Bierabonnement november 2021: de uitbreiding

7. Crabbelaer Hommage Tripel

Van: Brouwerij De 6 Helmen

Alcoholpercentage: 7.9%

Schenktemperatuur: 6°C

Stijl: Tripel

Dit Gentse odebier is volledig bio én heeft best wel een uitzonderlijke insteek voor een tripel. Er wordt namelijk gewerkt met mout van van  drie verschillende graansoorten:

  • gerstemout
  • tarwemout
  • havermout

Vooral die laatste is een minder courante keuze, maar zeer interessant wegens de bovengemiddelde olie-inhoud.

In het glas oogt de Crabbelaer lichtjes troebel en mooi amberkleurig, met een ondergemiddelde carbonisatie. Even flink doorschenken aan het einde is de boodschap voor een flinke schuimkraag

De neus geeft ananas en passievrucht vrij met een lichte toets van karamel. In de mond wordt er een frisse bitterheid doorheen zoetige fruitaromas vervlochten. De afdronk geeft een subtiele smaak van banaan prijs. Toppertje.

8. Legio III

Van: Galea Craft Beers

Alcoholpercentage: 5,5%

Schenktemperatuur: 4°C

Stijl: Belgisch Speciaal x Reinheitsgebot

Weer een hitje van Galea. Deze Speciale Belge werd (volgens het Duitse Reinheitsgebot) gebrouwen voor de tweede editie van het biercafé Modeste event – waar het flink wat lof kreeg. Ook op de Speciale Belge wedstrijd van brouwerij de Koninck gooide het hoge ogen.

Qua neus en smaak kan je je verwachten aan een typische Pale Ale / Speciale Belge. Voornamelijk zoetige tonen van karamel, kruidigheid en licht hoppig met een bittertje dat zicht vooral toont bij de afdronk.

Verwacht zeker geen grote complexiteit qua smaak, maar weeg het eerder af tegen een gemiddeld commercieel pintje. Dat laatste verbleekt in vergelijking. Lekker doordrinkertje van de bovenste plank.

9. Troubadour Magma Triple Spiked Brett

Van: The Muskteteers

Alcoholpercentage: 9.8%

Schenktemperatuur: 7°C

Stijl: Tripel – Brett Infused

Deze limited edition triple van The Musketeers is vernoemd naar de krachtige Brettanomyces gist waarmee hij gebrouwen is. In de fles vind je een licht troebel, amberkleurig meesterwerk vol gelaagdheid.

De carbonisatie oogt gemiddeld, en wordt gekarakteriseerd door kleine belletjes die op een ruime afstand van elkaar blijven. Onmiddellijk na het uitschenken wordt de neus gedomineerd door intense banaan en lichte bitters. Na enkele minuten komen de zuurdere geuren ook naar boven.

De eerste slok is een smaakexplosie van fruitige hop, drijvend op een sprankelende golf van complexe zurigheid die veel weg heeft van perfect rijpe rabarber – te danken aan de Brettanomyces. De carbonisatie voelt steviger in de mond dan de blik laat vermoeden.

De afdronk geeft steeds meer vrij van de rijke zurigheid die nazindert zonder te overweldigen. Je ontdekt ook ondertonen van een bitterheid die doet denken aan zeer pure chocolade. Verdient je volledige, onverdunde aandacht tijdens het proeven.

10. Mareklop Dubbel

Van: Brouwerij Mareklop

Alcoholpercentage: 8%

Schenktemperatuur: 8%

Stijl: Belgische Dubbel

Een uitstekend Belgisch dubbeltje van Mareklop. Goed om de geest mee te warmen op de koudste dagen.

Oogt mooi donkerbruin in het glas met een gemiddelde troebelheid en carbonisatie. De neus geeft onmiddellijk zoetige granen en geroosterde mout prijs, met een ondertoon van een bloemige fruitmand.

In de mond is het gevoel vol, met een gebalanceerd smaakpallet dat de neus bevestigd en nog verder uitzet. Een onmiskenbare smaak van peperkoek biedt zich aan en de bloemige, gedroogde fruiten komen ook meer aan bod – dit dankzij het vakkundig gebruik van esters.

De afdronk onthult nog tonen van karamel en cassonade.

11. Slaapmutske FLOSS Oud-Bruin

Van: Brouwerij Slaapmutske

Alcoholpercentage: 5%

Schenktemperatuur: 4°C

Stijl: Belgisch Oud Bruin

Deze typische Vlaamse Oud Bruine is gebrouwen zoals het moet volgens de traditie én een persoonlijke favoriet van De Bierboer. Tevens een geweldige instapper in de stijl dankzij het toegankelijke smaakpallet. Bonus: glutenvrij.

Oogt mooi diepbruin in het glas met lichtere carbonisatie en troebelheid. De neus geeft onmiddellijk de verfijnde zuren vrij; dit is te danken aan het gebruik van de Brettanomyces gist. Daarnaast ruik je ook de Amerikaanse eikenhouten snippers die geïnfuseerd zijn tijdens de lagering.

Bij het proeven ontdekken we een zacht zurige overtoon met een kern die iets meer kick heeft. Er is voldoende zoetigheid aanwezig in de ondertonen om de zurigheid uit te balanceren. Dit zorgt voor een uitermate verfrissende, licht drinkbare parel. Schol!

12. Ma Mère Spéciale

Van: Brouwerij De Leite

Alcoholpercentage: 6%

Schenktemperatuur: 5°C

Stijl: Indian Pale Ale

HDeze hebben we meegenomen omdat moeders dat gewoon verdienen, ook al zijn we nog een half jaar verwijderd van Moederdag. De naam van deze blonde IPA heeft een dubbele bodem: enerzijds opgedragen aan de moeder van brouwer Luc, anderzijds is amère Frans voor “bitter”. Je voelt hem al aankomen, dit is een uitzonderlijke bitter met een EBU van maar liefst 72.

Eens geschonken oogt het bier mooi goudgeel en flink troebel. Het is sterk gecarboniseerd en moeilijk te schenken – bijna als een champagne die de flute voor 90% vult met schuim. De neus is zeer hoppig met ondertonen van de zorgvuldig uitgekozen mouten.

In de mond is de carbonisatie ook sterk aanwezig bij elke teug. De rijke bitters zijn niet per se te intens, maar overheersen wel het smaakpallet vanaf de eerste druppel tot en met de afdronk. De smaakbeleving is ook tamelijk droog: het is geen koud kunstje om de fruitigheid van de gebruikte hoppen waar te nemen.

De ervaren proever zal een subtiele toets van verse potgrond weten te ontwaren. Licht drinkbaar, maar tegelijkertijd uitdagend – en belonend.

Newsletter

© 2022 De Bierboer. All Rights Reserved.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Meer bier hier!

Verder winkelen