bierpakket December

Bierabonnement december 2021

Het bierpakket voor december is volgeladen met heerlijke winterbieren en pittige dames en heren. Er zit zelfs een kanjer van een vogel bij. Deze december hebben jullie maar een missie: genieten met volle teugen van dit kleurrijke assortiment. Schol!

Bierabonnement december 2021 - de basisselectie

1. ALFONS

Van: Brouwer ‘t Bestuur

Alcoholpercentage: 6.7%

Schenktemperatuur: 5°C

Stijl: Belgisch Blond

Vernoemd naar niemand en toch is het een personage dat iedereen eigenlijk kent. Zo beschrijven de twee Gentse twintigers die het bedachten het zachte blonde bier Alfons.

Prachtige goudgele kleur, mistig troebel in het glas. Niet overdreven gecarboniseerd, flink doorschenken mag. De neus is typisch voor een Belgisch blond bier, met voornamelijk zoetige fruitige noten.

In de mond komt de zoetigheid onmiddellijk naar voren, en je proeft de frisvolle smaak van een uitstekend gemaakt Belgische blond bier. De afdronk is ietwat droog en de subtiele bitters geven zich beter prijs. Proost op Alfons!

2. Brughuis Tripel

Van: Brouwerij Brughuis

Alcoholpercentage: 7.5%

Schenktemperatuur: 6°C

Stijl: Tripel

Deze blonde tripel is het eerste bier van de Muizense microbrouwerij Brughuis.

Oogt mooi goudgeel in het glas met een gemiddelde troebelheid en normale carbonisatie.

De neus is lekker fris en floraal. In de mond proeven we toetsen van citrus, met fruitige en kruidige aroma’s. De afdronk is vol en hoppig. Uitstekende tripel, mooi gebalanceerd!

3. Bohemian IV

Van: ‘T Paenhuys

Alcoholpercentage: 5.9%

Schenktemperatuur: 4-8°C

Stijl: Lager met hergisting op fles

De Bohemian IV is een interessant experimentje van de binken van ‘T Paenhuys. In hun lokale dialect betekent het een “zigeuner” – een vreemde als het ware. Ze kozen deze naam wegens gebruikte de combinatie van een Lager-gist en kruiden: hun vreemde eend in de bijt.

Heeft een heldere goudgele kleur in het glas, met een sterke carbonisatie; dus let op bij het schenken.

De neus geeft onmiddellijk zachte toetsen van citrus en fruitigheid te kennen, die ook in de mond bevestigd worden. Licht zoetige karamelsmaak bij de afdronk. Genieten!

4. HoHo Hoppa 2021

Van: Chapel Brewers

Alcoholpercentage: 9.9%

Schenktemperatuur: 10°C

Stijl: Winterbier

We hebben weer een limited edition voor jullie te pakken: dit lekkere kerst/winterbier van Chapel Brewers.

Deze sterke donkere oogt prachtig diepbruin in het glas, en klaart zelfs op tot een roestkleur mits belichting met zonnestralen.

De neus is typisch voor een stevig bruin biertje met koffie, chocolade, en mout. In de mond krijgen we een frisse verrassing met een subtiele toets die doet denken aan mandarijn.

Heerlijk om van te genieten op een besneeuwd terrasje of in de achtertuin.

5. Amax

Van: Brouwerij Het Ganzenhof

Alcoholpercentage: 6%

Schenktemperatuur: 5°C

Stijl: Belgisch Blond

De jongste telg van de familie van karaktervolle streekbieren van brouwerij Het Ganzenhof.

De kleur is geweldig mooi goudgeel en slechts heel lichtjes troebel. De carbonisatie is perfect, we kregen een prachtige kraag met een standaard schenktechniek en glas. Well done.

De neus geeft een rijk boeket van fruitige, citrische hoppen prijs. Bij het proeven smaken we een heerlijk vlot doch complex en zoetig biertje met noten van bananen en ander exotisch geel fruit.

Een persoonlijke favoriet van onze contentboer.

6. Vicaris Winter

Van: Brouwerij Dilewyns

Alcoholpercentage: 10%

Schenktemperatuur: 6-9°C

Stijl: (Donker) winterbier

Vicaris Winter van brouwerij Dilewyns is wederom een beperkt winterbier: enkel te verkrijgen tussen november en maart zolang de voorraad strekt. Bovendien is het niet gepasteuriseerd of gecentrifugeerd: volledig natuurlijk!

Het rijke bier is gemaakt met twee soorten hoppen en drie soorten mout. De toevoeging van kruiden zoals zoethout en steranijs maakt het naar eigen zeggen het “meest complexe smaakpallet” dat Vicaris te bieden heeft.

De kruidigheid biedt zich onmiddellijk aan in de neus. In de mond proeven we ook de hoppen. Zoetigheid, het hoge alcoholgehalte en zelfs een subtiel bittertje en toetsen van drop zijn in balans aanwezig. Degustatiebier op en top.

Ontdek elke maand nieuwe ambachtelijke bieren!

Als lid van Den BierenBond krijg je elke maand een selectie van de beste Belgische speciaalbieren aan huis geleverd!

Bierabonnement december 2021: de uitbreiding

7. Santa Bee

Van: Brouwerij Boelens

Alcoholpercentage: 8.7%

Schenktemperatuur: 7-9°C

Stijl: Winterbier

Een fijn winterbier van Brouwerij Boelens met een feestelijk karakter. Hergisting op fles.

Mooi donkerbruin in het glas en mild gecarboniseerd.

De neus heeft aromas van gebrande mout, karamel, koffie en lactose.

De smaak is voornamelijk zoetig en doet ook denken aan dadels en rozijnen. De bittere ondertonen van koffie en chocolade worden prominenter tijdens de afdronk. Smullen!

8. Kamil Greenstone

Van: Bieren Van Begeerte

Alcoholpercentage: 8%

Schenktemperatuur: 7°C

Stijl: Speciaal

Bieren Van Begeerte scoort een hitje met dit speciaalbier van hoge gisting op basis van biologische geteelde gerstemout en twee giststammen.

Prachtig amberkleurig in het glas en slecht heel lichtjes troebel. Dankzij de prima carbonisatie is makkelijk om een mooie schuimkraag te schenken.

De neus is zeer fruitig en aromatisch dankzij de combinatie van Magnum en Nelson Sauvin hoppen.

In de mond overweegt de bitterheid en deze blijft ook lang nazinderen. De smaak van witloof en groene kool wordt uitgebalanceerd door ondertonen van banaan en bloemenhoning.

De afdronk is fris, licht en aangenaam droog. Als men een flinke teug neemt en het bier laat mousseren op de tong wordt het zelfs lichtjes romig. Niet te missen!

9. Kerel Rye High

Van: VBDCK Brewery

Alcoholpercentage: 9.5%

Schenktemperatuur: 9°C

Stijl: Quadrupel

Donkerbruine quadrupel van DBDCK volgestouwd met rijke roggemout en kandijsuiker.

De kleur in de het glas is als twee druppels water coca cola – een eerste hint van zoetige karakter.

Qua aroma’s kan je rekenen op en typische neus voor een rijk bier.

De smaak brengt de echte verrassing: een volle, complexe, zoetige smaak die onmiskenbaar en polariserend is. Denk karamel, rozijnen, suikerbrood, alcohol.

Als je ervoor bent krijg je niet genoeg, als het minder je ding is blijft het een smaakervaring maar kan het moeilijk worden om het glas leeg te maken.

De afdronk geeft nog enkele leuke bitters prijs na de overwegend karamelachtige body.

10. Slaapmutske Christmas

Van: Brouwerij Slaapmutske

Alcoholpercentage: 7,4%

Schenktemperatuur: 6%

Stijl: Winterbier

Niets beter dan een lekker winterbiertje om de kerstsfeer in het lijf te krijgen. En daar slaagt dit glutenvrije toppertje van Slaapmutske volledig in.

Mooi donkerbruin in het glas met een gemiddelde carbonisatie. De neus heeft een rijk aroma van intense chocolade. We proeven een heerlijk vol moutig, zoetig winterbier. Vlot drinkbaar met ondertonen van koffie. De afdronk is ietwat kort.

De perfecte starter voor een Belgische bieravond met vrienden.

Een specialeke van brouwerij Misty Moon: een donkere tripel. Helder roestbruin in het glas, en flink gecarboniseerd.

In de neus typische moutgeuren van chocolade, koffie, en geroosterd fruit. We proeven kruidigheid bruine suiker en peperkoek met subtiele toetsen van kers en licht bittere ondertonen. Best wel complex, zeer interessant biertje.

12. Beer Bird X'MAS

Van: Beer Bird

Alcoholpercentage: 8.8%

Schenktemperatuur: 9°C

Stijl: Winterbier

Uitzonderlijk biertje – al is het eerder een klepper dan een “tje” met een struise fles van 50cl. Dit winter/kerstbier van Big Beer is gemaakt met gerstemout, kandij, hop, winterkruiden en gist.

Let op: het is flink gecarboniseerd dus schenk voorzichtig. In het glas krijgen we een donker amberkleurig bier dat niet overdreven troebel is.

De neus geeft onmiddellijk een zeer aanwezige, zeer specifieke geur waar desondanks moeilijk een enkel label op te plakken is.

De mond bevestigt de neus, met een smaak die te beschrijven valt als een mix van anijs, kruidnagel, kaneel en kandij. Hoewel deze smaak blijft overwegen doorheen de volledige halve liter is het allesbehalve onaangenaam.

De smaakvolle zoetigheid drinkt lekker door en proeft naar meer. Hoedje af.

Word bieravonturier

Kom bij Den BierenBond en ga elke maand mee op ontdekkingstoch door het Belgische bierlandschap.

Newsletter

© 2022 De Bierboer. All Rights Reserved.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Meer bier hier!

Verder winkelen