Bierabonnement maart 2022

Bieren Maart

De lente is in het land. De geur van ontluikende bloemen, vogeltjes die fluiten, het geluid van opengaande kroonkurken, de geur van een vers uitgeschonken bier, de zon die schijnt op je glas… Lente!

Deze maand in de abonnementen:

  1. Zieke Geest – Vleesmeester Brewery

Alcohol: 6%

Schenken op 6°C

Een bier ontstaan uit de (zieke) geest van stand-up comedian Phillipe Geubels en gebrouwen door zijn goede vriend van Vleesmeester Brewery. Het is een Belgische tripel van 8% waarbij uitsluitend Belgische hop is gebruikt. Het is een zachte tripel met een mooie moutigheid. Op het einde volgt er een subtiele, licht hoppige afdronk.

2. Pikamiel – Microbrouwerij De Backer

Alcohol: 6,9%

Schenken op 8°C

Donker bier met acaciahoning. Een zeer zachte smaak, goede doordrinkbaarheid en aangename zoetigheid in de neus en mond.

3. Fils à Papa #10 – Brouwerij De Leite

Alcohol: 7,2%

Schenken op 8°C

Een donker bier gerijpt op de vaten van De Gouden Carolus Single Malt whiskey (ook een aanrader!). op deze vaten kon het bier zacht zuur worden en verder rijpen op een aantal kruiden. Een rijk smaakpallet met een zeer zacht-fijne zuurheid is het resultaat.

4. Harvest Moon – Crow Mountain Brewery

Alcohol: 6,1%

Schenken op 6°C

Een vlot drinkbare pale-ale samengesteld uit 5 verschillende moutsoorten en 3 hopsoorten (met dryhopping!) wat samen zorgt voor een mooi moutig ,lichtbitter bier met een droge afdronk.

5. Pink – Verduyn Bier

Alcohol: 4,8%

Schenken op 6°C

Een fruitbier op basis van framboos en vlierbloesem. Lekker zoete en verfrissende dorstlesser met een prachtige kleur (de naam zegt het zelf…) en een mooi witte schuimkraag.

6. Amours Toujours – Microbrouwerij Brambrass

Alcohol: 7,4%

Schenken op 6°C

Wazig goudblond – ambere IPA met een zachte hopbitterheid. Een leuke fruitigheid van o.a. ananas zorgen voor een milde afdronk. Perfect als aperitief in de eerste zon.

7. Dokter Who-hoo – Dok Brewing Co. en Uiltje Brewing Company (NL)

Alcohol:  7,5%

Schenken op 6°C

Een colab van twee innovatieve brouwerijen geven uiteraard een innovatief bier. Een dubbele west-coast IPA met veel fruitgheid, een leuke bitterheid en een volle rond smaak. Behalve bij jouw geliefde Bierboer iet meer verkrijgbaar in België.

8. Femme Fatale – Brouwerij De Leite

Alcohol: 6,5%

Schenken op 4°C

De ‘onweerstaanbaar’ pittige dame staat voor een licht blond/amberkleurig bier van 6,5° met een mooie witte schuimkraag. De neus is moutig met fruitige toetsen die na een tijd overgaan in licht bitter.

9. Brewers Nightmare 2.4 – Microbrouwerij Brambrass

Alcohol: 10%

Schenken op 10°C

Een stevige imperial stout gerijpt op Teaninich Whiskey vaten wat voor een extra geturfde smaak zorgt aan deze gebrande nachtmerrie. Hiervoor ga je best even zitten. Tip: eet er een stukje bloedworst bij en je zal merken dat dit de scherpe smaken wat verzacht.

10. Klootzakske Original – Brouwerij Fort Lapin

Alcohol: 7,5%

Schenken op 6°C

Blond bier met een duidelijke moutigheid en wat extra kruidige pittigheid. Dit bier is niet het Klootzakske dat je in de meeste drankenhandels kan vinden maar het originele recept voor het werd aangepast voor het bredere publiek. In het oorspronkelijk recept werd er meer hop gebruikt, en dat proef je. Beperkt verkrijgbaar dus geniet er van!

11. Du Monde Blanc – Brouwerij Beerselect

Alcohol: 5,8%

Schenken op 4°C

Een blond bier met de smaak van een witbier. Verwacht je aan toetsen van citrus. Floraal en kruidig met een moutige en kruidige afdronk.

12. Pèrde – Bierfirma Pèrde

Alcohol: 8,5%

Schenken op 8°C

Een blonde tripel met toevoeging van paardenbloemen. Dit geeft een zacht-zoete smaak aan de lichtbittere tripel.

Shop

Newsletter

© 2022 De Bierboer. All Rights Reserved.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Meer bier hier!

Verder winkelen