bier abonnement juni 2022

Bieren Juni

Bijna zomer. Bijna vrijheid. Bijna het pollenseizoen voorbij.

Bij De Bierboer doen we niet aan bijna. Bij De Bierboer doen we aan bier. Bier er boenk op!

Dit zijn de bieren voor juni:

Vie – Brouwerij Ruimtegist

Alcohol:  6,5%

Schenken op 5°C

Een licht troebel blond bier gedryhopped met Amarillo-hop die zorgt voor frisse citrustoetsen. De smaak is een combinatie van hopbitterheid met een lichte moutzoetigheid.  Een droge, tintelende afdronk. 

Adellijke Bastaard – Bierfirma De Brouwbroeders

Alcohol: 6,7%

Schenken op  6°C

Een hoppige en frisse IPA die haar volmondigheid dankt aan het gebruik van typisch Belgische abdijgist. Een techniek die, zoals vaste abonnees al hebben mogen merken, meer en meer in opkomst is om zich te onderscheiden van de buitenlandse IPA’s.  

#MyAss – Brouwerij De Zwarte Bron

Alcohol:  6%

Schenken op 6°C

Een IPA met een sterk karakter ondanks het gebruik van 1 hopsoort (Cascade). Lekker verfrissend en best zo vers mogelijk te drinken, zoals alle IPA’s.

Stanneman Blond – Bierfirma Stanneman

Alcohol:  6%

Schenken op 5°C

Fruitig blond bier met aroma’s van citrus, perzik en papaya. Het fruitige afdronk goed in balans met een redelijke bitterheid die zeer aanwezig blijft.

Peeterman – Brouwerij Breda

Alcohol:  6%

Schenken op 5°C

Authentiek Leuvens bier met een licht zurig karakter. De unieke hopping geeft het bier een fruitig aroma van rijpe abrikozen en frisse citrus, met een ondertoon van aangename kazige aroma’s. Ook het gebruik van een typisch Belgische giststam bepaalt mee de smaak en het aroma. Zo zijn duidelijk fruitige smaken van bananen en een kruidigheid van kruidnagel en vanille herkenbaar. Het bier heeft een flinke bitterheid maar eindigt in een fris zuurtje.

Nonk-Mil – ‘t Hofbrouwerijke

Alcohol: 7%

Schenken op: !°C

Een sappige dubbel zoals hij tradioneel hoort te zijn. Zoet, moutig en op en top Belgisch. Een ode aan ‘de zatte nonkel’.

Vanaf 8:

Valland Finn – Brouwerij Brunn

Alcohol: 6,5%

Schenken op 5°C

Honingzoet bier met stevige kruidigheid en een moutige toets. De afdronk heeft toetsen van honing en mout en is een beetje droog met een florale scherpte.

Belgian Double IPA – Bierfirma Belgenius

Alcohol: 7%

Schenken op  6°C

Deze brullende Double IPA begint met een optimale Belgische moutbasis die perfect in balans is met overvloedige hoparoma’s. In de Belgian Double IPA zit een hop combinatie van 7 verschillende hopsoorten om de krachtige smaak te bereiken.

Vanaf 10:

Penta – Brouwerij 4KNT

Alcohol:  5,5%

Schenken op 4°C

Een helder blond bier met lichtzoete geuren van mout en bloemige en kruidige aroma’s afkomstig van de hop.

Ginger Kriek -microbrouwerij  Sulzbacher’s

Alcohol:  8%

Schenken op 6°C

Een ‘gemberbier’’ waar de mouten vervangen zijn door verse gember. Hier zijn verse noordkrieken mee gecombineerd op tradionele brouwwijze. Een verre van tradioneel eindproduct maar zonder twijfel uniek in zijn soort!

Vanaf 12:

Milk Stout Speyside Whiskey Barrel Aged – Brouwerij Hoppug

Alcohol:  6%

Schenken op 10°C

Een zwarte, zachte medium zoete stout met duidelijke invloeden van de 4 maand barrel aging op Speyside Whisky vaten. Zachte koffie en chocolade geblust met whisky.

Obscure Novice – Galea Craft Beers

Alcohol: 7%

Schenken op 8°C

Een hazelnut Porter met uiteraard meteen een opvallende geur van hazelnoten/nutella. In de smaak komen de hazelnoten ook terug voor, in combinatie met de gebrande mouten en een lichte zoetigheid. Een matig bittere afdronk waarin de hazelnoot en een lichte koffiesmaak wat blijft nazinderen.

Shop

Newsletter

© 2022 De Bierboer. All Rights Reserved.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Meer bier hier!

Verder winkelen