En het werd zomer… De terrassen zijn terug open, de zon schijnt (hopelijk) en misschien ga wel op vakantie. Wat ook jouw zomerscenario is, er is toch niets leuker dan terug thuis te komen, de ijskast open te trekken en onderstaand lekkers naar jou te zien glimlachen. Deze maand met twee absolute unicums in het aanbod.

Dirty Talk – Brouwerij The Musketeers voor The Jane

Alcohol:  6,5%

Schenken op 6°C

Een exclusieve collab tussen chef Nick Bril van restaurant The Jane en brouwerij The Musketeers. Deze Misty IPA is normaal gezien enkel in het restaurant te verkrijgen maar speciaal voor jullie deze maand gewoon lekker in je abonnement. Topper!

Hoppug Hopped Cider – Brouwerij Hoppug

Alcohol: 6,4%

Schenken op  4°C

In de zomer mogen we eens zot doen. Voor de eerste keer een cider in het abonnement en niet zo maar 1: deze gehopte cider wordt gemaakt van appels van een appelkwekerij vlakbij de brouwerij. De cider heeft een floraal/citrus fris karakter, bovenop de eerder droge toets en afdronk. Verwacht dus geen kunstmatig zoete cider, maar een natuurlijke friszure dorstlesser, ideaal voor een zomers terras.

Remi – Brouwerij De Bock

Alcohol: 7,2%

Schenken op 6°C

Een goudblond doordrinkbier met een fijne bittere afdronk.  Een ode aan de Belgische biercultuur en aan de grootvader van de brouwer die verzot was op blond lichtbitter bier.

Saison Vandekelder – Bierfirma Vandelkelder

Alcohol:  7%

Schenken op 6°C

Geen zomer zonder een saison! Een mooi amberkleurig bier met een mooi schuimkraag. De smaak is bitter, licht zuur, met kruidige aroma’s en een droge afdronk.

Quirinus 2nd groen – Brouwerij Braxatorium Parcensis

Alcohol:  4%

Schenken op 6°C

Een wereldprimeur en innovatie in het bierlandschap! Deze Quirinus 2 is absoluut uniek want gebrouwen met kiemende gerst, dus met een levende plant.  Al de rest is analoog aan een normaal brouwproces. Het resultaat? Een zeer fris, maar volmondig biertje. Met een unieke smaak met een olijfgroene kleur dat zeer doordrinkbaar is. Laag in alcohol maar wel ook hergist op fles.

Witte Mie – Brouwerij ‘T Paenhuys

Alcohol: 4,3%

Schenken op: 4°C

Een volmoutig witbier dat ondanks het relatief lage alcoholpercentage toch een volle en levendige smaak heeft. Hadden we al gezegd dat het zomer is?

Hoppa Sun – Brouwerij Chapel Brewers

Alcohol:  8,5%

Schenken op 6°C

Een echte zomerse goudblonde tripel gebrouwen met pilsmout, tarwemout en licht gebrande mout waardoor dit biertje een complexe volle moutsmaak heeft. Door de selectie van 5 hoppen krijgt het een volmondig zacht-zoete hoppige body. De afdronk is fruitig, kruidig en licht bitterzoet.

Hallelujah Holy Water – Hallelujah Brewery

Alcohol: 6,5%

Schenken op 6°C

 Een heerlijk blond bier met subtiele dry-hop en hemelse kruidenmix van vlierbloesem, kardemom & appelsienschil.

Troubadour Magma Indian Summer – Brouwerij The Musketeers

Alcohol: 6,5°C

Schenken op 6°C

Een IPA met een sterk fruitig aroma, waarin je meteen citrus met overheersend pompelmoes en mandarijn/sinaas herkent, gecombineerd met florale accenten.De smaak start licht fris fruitig, zacht gevolgd door een moutig, biscuit-kruidig karakter met een duidelijke bitterheid.

Boer Bloem – De Proefbrouwerij

Alcohol:  0,3%

Schenken op 4°C

Een uniek alcoholvrij bier voor een dorstige IPA-liefhebber. De ondertoon van de smaak is fruitig met ook een typisch fruitzuurtje maar de boventonen zijn vlierbloesem en hibiscus. De licht oranje-roze kleur is afkomstig van de hibiscus. Het is een volledig natuurlijke kleur. De speciale gisting en de afwerking met bloemenextracten maken dit bier absoluut uniek.

Fire Your Johnson – Brouwerij De Zwarte Bron

Alcohol:  6,6%

Schenken op 6°C

Een dubbele IPA uit Stekene met een stevige bitterheid gecombineerd met een complexe fruitigheid en een iets hoger alcoholvolume dan de gemiddelde IPA.

Wee (Are) Heavy – Brouwerij Hoppug

Alcohol: 7,9%

Schenken op: 8°C

 Deze Scottish Ale is en zwaar, donker volmoutig bier met een complexe smaak en een alcoholwarmend mondgevoel. Ideaal voor een iets koelere zomeravond.