bierabonnement januari 2022

Abonnementen januari

Gelukkig bierjaar! In de maand januari weer een mooi gevarieerd aanbod aan bieren voor onze abonnees:

Fleur(e)s Amères – Vleesmeester Brewery

Alcohol:  6,5%

Schenken op 6°C

Unieke versie van het bier Bittere Bloemen, een goudkleurig licht amber bier, met hopgift van Cascade en Citra, maar dan gebrouwen met een gist die de brouwers zijn gaan ‘oogsten’ in het zuiden van ons land.

Stanium Triple Geniévre – Microbrouwerij Stanium

Alcohol: 7,8%

Schenken op 6°C

Een Wase tripel infused met Wase hopjenever van Verhofstede. Naast een milde zoetigheid een mooie bittere toets en natuurlijk een sterk aanwezige smaak van jeneverbes

Black Pudding – Ghost Brewery (DK) & Vleesmeester Brewery

Alcohol: 11%

Schenken op 10°C

Nog eentje van Vleesmeester Brewery. Of toch niet: dit is een collab met Ghost Brewing uit Denemarken. Het resultaat is een Russian Imperial Stout met een hint van mokka, een mooie romigheid en leuke houttoetsen met een vleugje vanille. Eet er gerust een stukje bloedworst bij!

Melius – Brouwerij Beerselect

Alcohol: 7%

Schenken op 6°C

Een honingbier met naast de evidente zoetigheid een leuke bittertoets. Oorspronkelijk ontwikkeld als een bachelorproef voor Artevelde Hogeschool .

Valland Brunn – Huisbrouwerij Brunn

Alcohol: 6,5%

Schenken op 6°C

Een bruin bier met een fruitige neus. Stevige bitterheid gemaskeerd door een zoete toets. Caramelachtige afdronk met een vleugje honing en banaan. De kruiding werd geïnspireerd  met ingrediënten gebruikelijk in de tijd van de Vikingen.

Kuul Tripel – Brouwerij Beerselect

Alcohol:  8,6%

Schenken op 8°C

Een tripel ontwikkeld door 3 Wase bierliefhebbers. Een stevig, blond degustatiebier met 3 hopsoorten. Heeft een frisse, volle aanzet met gesluierde kruidigheid en een fijne hopbitterheid om te eindigen.

Azacca Bastard – Brewing Rebels

Alcohol:  6,5%

Schenken op 6°C

Een fris donkerblond biertje dat een aroma van tropisch fruit en citrusvruchten bevat. Een leuke doordrinker die niet te complex is, wat bij veel IPA’s het geval is, maar toch vernieuwend.

Hoppagreen – Chapel Brewers

Alcohol: 8%

Schenken op 6°C

Double IPA die dankzij de geselecteerde zijn florale ‘hopneus’, krijgt een kruidig-fris karakter met toetsen van amandel en pompelmoes gevolgd door een aroma van agrum-aroma’s.  De afdronk is lang en romig met een fruitig-bittere smaak. Het is heerlijk gebalanceerd en heeft veel finesse.

Trots IPA – Trots Bier Rotterdam (NL)

Alcohol: 6,5%

Schenken op 4°C

Nog een IPA om de zware verteerperiode na de feestdagen mee af te sluiten. Wat bitterheid en verfrissing is namelijk goed voor de spijsvertering. Deze is een American IPA gebrouwen volgens een Amerikaans recept waarbij het resulterende bier vooral herkend wordt aan zijn typische stevige bitterheid.

Cuvée Jeun’Homme – Brouwerij De Leite

Alcohol: 6%

Schenken op 4°C

Een op eik gelagerd bitter bier. Van oorsprong heeft het bier al een lichte citrus-bitterheid door zijn 4 hoppen en de dryhopping achteraf. Het bier werd langzaam zuur terwijl het 4 maanden lagerde in eiken wijnvaten. De gewaagde bitter-zuur combinatie is door deze veroudering verzacht en daardoor zeer aangenaam om drinken.

Joske – Volders Bieren

Alcohol: 8,5%

Schenken op 6°C

Het Joske is gebrouwen met Pilsmout, Saazhop (één van de fijnste aromahopsoorten, afkomstig uit Tsjechië) en Cascade (een hopsoort die een citrus – pompelmoes aroma geeft). De gisting zorgt voor een zachtfruitige en complexe kruidigheid?

Beete Bier – Brouwerij Beerselect

Alcohol:  7,5%

Schenken op 6°C

Een blond karaktervol biertje met een subtiele toets van, jawel, wortel. De wortel zorgt voor een aangename zoetigheid zonder het karakter van het Belgisch blond te overheersen.

 

Shop

Newsletter

© 2022 De Bierboer. All Rights Reserved.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Meer bier hier!

Verder winkelen