bierabonnement februari

Abonnementen februari

Februari. De maand van de liefde. Check ons nieuw Geile Goesting pakket en doe uw lief een kado. Of jezelf, want liefde voor het bier is ook liefde.

Februari. De maand van Tournée Minerale. Abonnees +6 kunnen speciaal het nieuwe Barbo bier ontdekken, pas op de markt maar jij bent er weer eerst bij! Tof toch, zo een abonnement bij De Bierboer.

Deze maand in de abonnementen (in oplopende volgorde: de eerste 6 bieren zitten in alle pakketten, heb je bvb.10 bieren per maand zijn het de eerste 10 in deze lijst):

Boterham – Bierfirma Vollenbak

Alcohol: 6%

Schenken op 6°C

Een rijk amberkleurig bier met uiteraard een moutige smaak en een sprankelend mondgevoel. De naam komt van – hoe kan het ook anders – een glazen boterham. Of je er kaas op kan leggen heb ik niet geprobeerd.

Ginger Tipple – Nanobrouwerij Sulzbacher

Alcohol: 8,2%

Schenken op 6°C

Een sterk gemberbier in blonde stijl met een frisse gember en citrusondertonen van de Cascade-hop en een bes die afkomstig is van de hop van Barbe Rouge. Er werden geen granen voor dit bier gebruikt waardoor er vaak discussie is of dit wel ‘echt’ bier is. Proef en oordeel vooral zelf.

Horney Hornet – Brouwerij Craywinckelhof

Alcohol: 7%

Schenken op 6°C

Horny Hornet is een blondig bier waar de gebruikte Acaciahoning natuurlijk is gebleven omdat ze niet meegekookt heeft. Het resultaat is een florale neus met een frisse afdronk. Ondanks de honing valt de zoetigheid goed mee maar blijft er een eerder een zachte honingsmaak achter in de mond.

Cuvée Soeur’ise – Brouwerij De Leite

Alcohol: 8%

Schenken op 6°C

De Enfant Terriple die een badje van ontpitte krieken heeft ondergaan. Gedurende die tijd krijgen de bacteriën de tijd om alle suikers nog verder te verteren en de zachte natuurlijke verzuring verder zijn gang te laten gaan. De krieken geven ondertussen ook langzaam hun bloedrode kleur en hun lekkere smaak af. Een deel van die kriek gaat ook in eiken wijnvaten waar hij in het kweekbed van lactobacilius nog verder voor een jaar houterig verzuurt en verzacht. Het resultaat is een lekker zurige tripelkriek ‘pur sang’.

Tietje – Bierfirma De Boezemvrienden

Alcohol: 7,5%

Schenken op 6°C

Een kruidige, licht hoppige en fruitige neus. Ondanks het iets hogere alcoholgehalte is het een fris toegankelijk bier met een subtiele zoetheid vansinaasappelschil en fijne kruiden.

Hofdraak – ‘t Hofbrouwerijke

Alcohol: 6,5%

Schenken op 10°C

Ongefilterd bruin bier met toetsen van anijs en zoethout en een verrassende bitterheid. Steek de open haard maar al aan!

Barbo – Bar Belge Brewery

Alcohol: 0,4%

Schenken op 4°C

Februari is Tournée Minerale maand naar het schijnt. Speciaal voor de gelegenheid dus een alcoholvrij bier! Is bier zonder alcohol wel bier? Een eeuwenoude

vraag waar De Bierboer gerust een antwoord op wil geven in de vorm van iets vloeibaar. Barbo is bier maar met een unieke gist die amper suikers omzet naar alcohol ipv de alcohol te extraheren na de brouw.. De gist is ontwikkeld in de labo’s van KU Leuven en daar zitten veel slimme mensen. Wat mij betreft een geslaagde poging!

Burning Heart – Crow Mountain Brewery

Alcohol: 6,1%

Schenken op 8°C

Bruin bier in de stijl van een abdijbier met volmondigheid van lichtgeroosterde mouten en seizoenskruiden zoals speculaas en steranijs – gerijpt op eikenhout van “kaneel-bourbon”.

Bière De Garde – Microbrouwerij Stanium

Alcohol: 6,0%

Schenken op 6°C

Bière De Garde is een bierstijl afkomstig uit Noord-Frankijk. Zoeter en moutiger dan een saison, is dit een amberkleurig bier dat een leuke carameltoets bevat.

Ambtenaar Op Rust – Vleesmeester Brewery

Alcohol: 8,8%

Schenken op 10°C

Warm aanbevolen door De Bruyne Henri, ambtenaar op rust. Bruinrood bier met toetsen van karamel, hinten van donker fruit zoals daar zijn: pruimen en vijgen en een afdronk van de lichte kruidige soort.

Hofblues – ‘t Hofbrouwerijke

Alcohol: 5,5%

Schenken op 6°C

Een stout zoals hij zou moeten zijn. Eten en drinken tegelijk. Een mokka neus met een zoete toets. De licht gebrande smaaktoets en een aangename bitterheid maken deze stout plezant om te drinken. Een biertje voor de liefhebbers.

Den Beversen Tripel – Microbrouwerij Stanium

Alcohol: 8%

Schenken op 6°C

Een lichte maar toch volmondige tripel met een beetje kruidigheid en een redelijke bitterheid. Ontwikkeld voor de gemeente Beveren, maar laat je dat niet tegenhouden.

Shop

Newsletter

© 2022 De Bierboer. All Rights Reserved.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Meer bier hier!

Verder winkelen