Bieren April

De inhoud van de abo’s in april; ofwel: hoe uw paaspauze optimaal besteden. Santé!

Adrianus Gold – Brouwerij Breda

Alcohol:  8%

Schenken op 4°C

Dit bier doet je denken aan een jonge, frisse en zachte Rijnwijn en combineert een zeer zacht aroma van groen fruit en citrus met een jeugdig bloemig en een vineus bouquet. Ook in de smaak zorgt de heerlijke citrus voor een fijne en verfrissende toets die voortvloeit tot een voortreffelijke licht-zoete en droge nasmaak. Het is een verraderlijk licht, aangenaam en makkelijk drinkbaar bier dat best lekker fris gedronken wordt.

Prince Of Darkness – Brouwerij Brambrass & BEER

Alcohol: 11%

Schenken op  10°C

Een quadrupel met een neus van kastanje, caramel, gedroogd fruit zoals dadels en rozijnen. De smaak is turfig alcoholisch met toetsen koffie. Een stevig bittere nasmaak. Rustig te degusteren.

Hoogheid – Vleesmeester Brewery

Alcohol:  9%

Schenken op 8°C

Een bitter bier dat sterk gekenmerkt wordt door de aroma’s van exotisch fruit: passievrucht, mango, lychee, ananas tot perzik. Dit komt samen met een subtiele, zoete moutigheid. Met voldoende body is dit een zeer toegankelijke doordrinker.  

Grimaldie Blond – Brouwerij Beerselect

Alcohol: 8,5%

Schenken op 6°C

Sterk blond bier gebrouwen met 3 Belgische hopsoorten, honing en de italiaanse wijn Verdicchio de Matelica. Een verrassend product met een zachte, bittere harmonieuze afdronk .

Belgian Haze IPA -Brouwerij  Belgenius

Alcohol: 6,5%

Schenken op 6°C

Een recept zo speels als een herdershond. Een troebel bier met een fruitige hoppigheid die sappig afsmaakt. Een combinatie van verschillende hoptechnieken en een unieke gist zorgt voor de zijdezachte smaak.

Bony Red – Brouwerij Heldin

Alcohol: 7%

Schenken op: 8°C

Een donkerrood, moutig bier met toetsen van sinaas door gebruik van de Mandarina Bavaria hop, Simcoe hop en curaçao. Het heeft een complex profiel van geroosterde mout aroma’s zoals melkchocolade en rozijnen aangevuld met een robuuste hopbitterheid.

Vanaf bierpionier:

Père Passionist – Brouwerij De Leite

Alcohol:  4,5%

Schenken op 4°C

Het blond, laag alcoholische biertje heeft als basis een licht gerookte ‘Saison’. Gedurende meer dan een jaar rijpte en verzuurde het bier op een zachte manier in eiken vaten samen met passievrucht. De aangename zuurheid wordt bij het drinken afgerond met een mooie bitterheid, deels gecreëerd door de verfijnde rooktoets.

Rik & Raf Tripel – Brouwerij Brambrass

Alcohol: 8%

Schenken op 8°C

Wazig goudblond met witte stabiele kraag. Zoet aroma met een beetje (citrus)fruit, engranig-moutige neus Medium body die zoet, granig-moutig, wat fruitig, in de mond ligt.  Zachtje hopbitterheid met een kleine alcoholwarme toets.

Vanaf biergondiër:

Smokerslag – Dok Brewing Company (vanaf biergondiër)

Alcohol: 9,5%

Schenken op 10°C

Goed gebalanceerde imperial stout op basis van gerookte mout wat een rokerige smaak geeft aan deze stout. Verder toetsen van chocolade en geroosterde koffie.

Pikasour – Microbrouwerij De Backer

Alcohol:  4,6%

Schenken op 4°C

Complex zuur bier met een prachtig rode kleur verkregen door het toevoegen van hibiscusbloemen. Het resultaat is een mooi zuur bier met een smaak die doet denken aan rozebottel-thee.

Vanaf bierbaron:

Paalsteen Citra – brouwerij Paalsteen

Alcohol:  6,5%

Schenken op 6°C

Fris, droog, doordrinkbaar bier met een mooie lichte body en subtiele zoetheid in de vorm van licht geroosterde karamel. Gebalanceerde hoppigheid met voornamelijk smaken van roze pompelmoes, limoen en tropische vruchten.

Barbe Rouge – Microbrouwerij Stanium

Alcohol: 8%

Schenken op: 6°C

Bier blenden met likeur? Brouwerij Stanium en Brouwerij Verhofstede hebben de handen in elkaar gestoken voor deze creatie. Er is gezocht naar een fruitig bier, dat toch strak aanvoelt, dit aangevuld met de Verhofstede kriekenlikeur. De likeur is mee vergist zodat er weinig restsuikers overblijven. Het resultaat is een fruitbom in een echt degustatiebier.

Shop

Newsletter

© 2022 De Bierboer. All Rights Reserved.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Meer bier hier!

Verder winkelen